locker 1

Een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering is het creëren van een prettige werkomgeving waar je werknemers niks te kort komen. Denk dus aan het faciliteren van goede koffie, voldoende zitgelegenheden en een heerlijke lunch. Het laatste waar jij je druk over wilt maken is het feit of je werknemers hun spullen wel goed en veilig hebben opgeborgen. Vandaar is het een uitstekend idee om te investeren in zogeheten Smart lockers. Dit zijn lockers die je in grote getalen kunt laten installeren binnen jouw organisatie. Met een simpele pincode of sleutel heeft iedereen binnen enkele seconden toegang tot zijn of haar eigendommen.

Wat zijn smart lockers eigenlijk

Wanneer we het hebben over smart lockers hebben we het over ‘slimme kluisjes’. Dit houdt in dat de kluisjes worden aangestuurd aan de hand van elektronica. De kluisjes kunnen de stroom ontvangen via netstroom of via een batterij. Wanneer de kluisjes worden aangestuurd aan de hand van netstroom, wordt elk slot apart bekabeld. Dergelijke sloten kunnen dan ook aan de hand van een bijbehorende app, die men kan downloaden op de smartphone, worden geopend. Er kan ook worden gekozen voor een toegang middels een badge of een pincode. Aan de andere kant gaan de kluisjes die werken op basis van een batterij ongeveer drie jaar mee.

Smart lockers met een pincode

Een van de populairste smart lockers zijn zonder twijfel de Lockers met pincode. Deze lockers zijn voor gebruikers zeer eenvoudig. De lockers werken op basis van een elektronisch slot dat kan worden ontgrendeld met een pincode. Je kunt er dus voor kiezen om deze lockers te laten installeren binnen je organisatie. Elke werknemer krijgt dan een unieke pincode die toegang verleent tot zijn of haar persoonlijke locker. Een locker met een kluisje is ontzettend veilig en snel in gebruik. Indien je organisatie al werkt met een bepaald systeem, is ook één op één integratie mogelijk met de nieuwe software.