Heb jij laatst gezwommen en dacht je: “Ik vind zwemmen niet meer leuk. Ik zoek naar iets nieuws, maar wat?” Als je dit denkt, dan ben jij niet alleen. Hiermee bedoelen we niet dat jij de enige duiker bent die dit meemaakt, maar dat het gewoon is om op een gegeven moment je hobby niet meer leuk te vinden, want dit is universeel! Daarom is het belangrijk om creatief te zijn. Heb je alles wat je nodig hebt of moet je meer hulpmiddelen kopen? Er zijn tenminste veel hulpmiddelen, waarbij je meer informatie op sublub.nl en nog andere duikwinkels kan vinden.

Heb je problemen met je zicht onderwater?

Zicht en onderwater gaan bijna nooit samen, behalve als je speciale zwembrillen hebt! Voor veel mensen helpt dit gelijk, maar niet voor iedereen. Heb jij bijvoorbeeld een bril? Hiermee bedoel ik een bril met sterkte. Dit kan moeilijk onderwater, maar dat betekent niet dat het voor jou onmogelijk is om onderwater te zien! Weet jij over zwembrillen op sterkte? Een zwembril op sterkte kopen bij SubLub als voorbeeld doen veel mensen. Ze laten het door de oogarts meten, en sturen deze metingen door naar het bedrijf waar ze zwembrillen van kopen.

Hou je hobby, je hobby, maak je geen zorgen!

Zelfs als de tips in deze tekst je niet geholpen hebben, hoef je je niet zorgen te maken. Je moet je hobby, je hobby houden! Wat bedoelen we hier eigenlijk mee? Heb je stress? Een gevoel dat de hobby die je nu doet niet meer leuk is en niets helpt daarmee? Als eerst: Check online voor je mogelijkheden, maar als je dit al gedaan hebt… Dan nummer twee: praat erover met iemand! Zoek iemand die dezelfde hobby heeft als jou, en zie hoe zij hun problemen hebben opgelost! Maak je geen zorgen, en heb plezier!