Als je facturen hebt openstaan bij een klant die niet wilt betalen kan het erg lastig zijn om toch je geld nog te krijgen. Zeker na meerdere aanmaningen en dergelijke kan het erg ontmoedigend zijn om nog achter je geld aan te gaan. Voor deze situatie zou het erg slim kunnen zijn om een incassobureau inschakelen. Zij nemen het uiterst serieus om er voor te zorgen dat je alsnog je geld krijgt. Het is dan ook het werk van deze incassobureaus om jouw geld te halen. Je kent misschien ook wel de deurwaarder, deze heeft een soortgelijke functie. Ik ga hier meer vertellen over hoe je het beste een incassobureau of deurwaarder kunt vinden.

Doe eerst zelf onderzoek

Als je opzoekt bent naar een Deurwaarder of incassobureau is het goed om te beginnen op internet. Zoek op wat er bij je in de buurt zit en kijk eens rond op de websites van deze dienstverleners. Kijk hierbij goed naar de beoordelingen en de ervaringen van klanten die je voor zijn gegaan. Deze geven vaak een reëel beeld van de situatie bij de dienstverleners. Let hierbij op de datum van de beoordeling aangezien sommige beoordelingen erg oud kunnen zijn en daarom niet meer relevant. Focus niet te veel op 1 erg positieve of erg negatieve review, dit kunnen momentopnames zijn en daardoor niet representatief van al het werk wat geleverd wordt. Probeer eerder een trend te herkennen in de beoordelingen die worden achtergelaten.

Let op kwalificaties en instanties

Een dienstverlener op dit gebied dient bepaalde kwalificaties te bezitten zodat hij of zij het vak mag uitoefenen. Controleer dit dan ook voordat je met iemand in zee gaat. Dit kun je doen door dit simpelweg te vragen, maar vaak zul je dit ook al vinden op de website. Als een dienstverlener is aangesloten bij een grotere overkoepelende instantie is dit vaak ook een goed teken. Deze instanties willen hun naam vaak niet hebben staan op dienstverleners met een slechte reputatie. Dit zal vaak ook weer aangegeven staan op de website. Maar let op, neem niet zomaar alles wat op de website staat aan als waarheid. Het kan nooit kwaad om door te vragen wat voor een kwalificaties in het bezit zijn en wat de instanties, waarbij ze zijn aangesloten, precies doen.

Bekijk de tarieven

Een ander belangrijk aspect van een dienstverlener is uiteraard het tarief wat gehanteerd wordt. Hier zal je een afweging moeten maken, bij lagere tarieven is de kans van slagen misschien kleiner dan wanneer je iets meer moet betalen. Bedenk voor jezelf goed wat jij het waard vindt om je geld terug te krijgen. Een ander ding om hierbij mee te nemen is ook de urgentie en grootte van het bedrag dat open staat bij de schuldenaar.

Een professionele houding komt terug in de resultaten

Zorg ervoor dat je een indruk krijgt van de dienstverlener waar je mee wilt gaan werken. Is dit een professionele houding of eerder ludiek en amicaal? Dit is een belangrijk aspect aangezien deze houding vaak doorstraalt in het werk en daarmee de resultaten van de verleende diensten. Kortom zorg ervoor dat je iemand vind die zijn vak goed verstaat!