In de huidige tijd is de verwarming een gevoelig puntje, iedereen heeft het graag lekker comfortabel warm maar de prijzen lijken alleen maar te stijgen. Het is dan ook niet gek dat mensen zich afvragen wat de voor en nadelen van bepaalde soorten verwarmingen zijn. Ik ga hier uitleggen wat de voor en nadelen van vloerverwarming zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit dat je vloerverwarming infrezen geen eenvoudige klus is en dat je graag warme voeten hebt als je de douche uitstapt.

De nadelen van vloerverwarming

Er zijn er niet veel aan het hebben van vloerverwarming maar ik ga het wel aanstippen, de nadelen van vloerverwarming. Het installeren van een vloerverwarming kan op bijna ieder vloer en in ieder huis. Deze installatie dient echter wel gedaan te worden door een gespecialiseerd monteur. Dit is natuurlijk niet anders dan bij een ander soort verwarming maar deze zijn vaak al aanwezig in de woning. De overstap naar vloerverwarming is dus alleen mogelijk als je een monteur inhuurt. Een ander klein nadeel is dat het een tijdje kan duren voordat de warmte door de hele kamer verspreid is dan bij een reguliere verwarming. Maar zodra de vloer warm is zul je dit wel door de hele kamer merken in plaats van alleen als je naast de verwarming zit.

De voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming zit in je vloer, hierdoor past het in ieder interieur en zal het niet snel een blikvanger zijn in je huis. Zo kun je dus zonder lelijke radiatoren in de woonkamer toch lekker warm en knus genieten van je huis. Dit zorgt er tevens meteen voor dat je meer ruimte terug krijgt in je huis. Overal waar een radiator bevestigt is kan deze weg en heb je meer woonoppervlak waar je gebruik van kunt maken. Door het gebrek aan de stoffige radiator in je huis, leef je een stuk gezonder. Dit stof hoopt zich op in de verwarming en wordt met de warme lucht mee verspreid door je huis. Bij vloerverwarming is dit niet het geval en is dus een perfecte oplossing voor mensen met stofallergie.

Lagere energiekosten door vloerverwarming

Vloerverwarming is energie-efficiënt en verbruikt minder energie dan een reguliere verwarming. Dit is niet alleen fijn voor je portemonnee maar ook nog eens voor het milieu. Het verwarmingselement verbruikt namelijk minder energie, waardoor je dus minder uitstoot hebt. 

Vloerverwarming voor iedereen

Het is dus voor bijna iedereen interessant om over te stappen op vloerverwarming. Door de vele verschillende types en merken kan het fijn zijn om eens te informeren bij een specialist zoals Infloor die je verder kunnen helpen bij de zoektocht naar de ideale vloerverwarming voor jou. Laat je niet afschrikken door de kleine nadelen, deze wegen helemaal op tegen alle voordelen die zitten aan het hebben van vloerverwarming in je woning! Door al deze hierboven genoemde redenen zie je de vloerverwarming terug komen in bijna alle nieuwbouwprojecten en in heel veel verbouwingen. Vloerverwarming kan namelijk ook de waarde van je huis verhogen op de langere termijn. Veel mensen zijn namelijk opzoek naar een huis met vloerverwarming. Kortom twijfel niet langer over vloerverwarming maar ga snel eens informeren bij de specialist.