Wanneer je opzoek bent naar een stopcontact is de kans groot dat je al snel gaat voor een wit inbouw stopcontact. Het is echter goed om te weten dat je nog veel meer opties hebt om uit te kiezen. Zo heb je de keuze uit stopcontacten in meerdere verschillende kleuren. Door te kiezen voor een stopcontact in een bepaalde kleur kun je deze gemakkelijk bij het interieur laten passen. Behalve verschillende kleuren zijn er ook verschillende stijlen stopcontacten. Ook dit kan eraan bijdragen dat een stopcontact beter bij de uitstraling van het huis past. Daarnaast kan een stopcontact meerdere handige extra’s hebben. 

Deze extra’s kan een stopcontact hebben 

Bij een Schneider electric stopcontact heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een stopcontact met extra’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stopcontact met USB-poorten erin. Dit maakt het makkelijker om verschillende apparaten bij dit stopcontact op te laden. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een stopcontact met verlichting te plaatsen. Een groot voordeel van verlichting in het stopcontact is dat je deze in het donker makkelijker kunt vinden. Je hoeft dan ook niet eerst de lichten aan te doen om te zien waar het stopcontact precies zit. Tenslotte kan het ook heel erg handig zijn om een stopcontact met een klapdeksel te nemen. Dit is een goede optie om een stopcontact veiliger te maken. 

De verschillende inbouw stopcontacten

Er zijn verschillende series voor de inbouwmontage en dit is iets om op te letten bij het uitkiezen van een stopcontact. Elke serie heeft weer eigen stijlkenmerken en niet elke serie zal waarschijnlijk even goed bij het huis passen. Denk hierbij onder andere aan de grootte van het inzetstuk maar ook aan de afdekramen die kunnen worden gebruikt. Iets anders om op te letten is of je een enkel of een dubbel stopcontact nodig hebt. Een voordeel van een enkel stopcontact is dat je deze kunt combineren met bijvoorbeeld een lichtschakelaar. Een voordeel van een dubbel stopcontact is dat je deze direct in een enkele inbouwdoos kunt monteren.