Een uitvalscherm van Rainbow collection is bedoeld om de zon tegen te houden. Het scherm wordt buiten opgehangen maar wordt gebruikt om de zon binnen tegen te houden. Dit zorgt er ook gelijk voor dat het binnen een stuk koeler zal blijven. Met een uitvalscherm warmt ook het raam niet op. Dit is iets wat met zonwering die je binnen ophangt wel het geval is. Om de zon goed tegen te kunnen houden heeft een uitvalscherm een scherpe hoek. Op deze manier kan de zon op elk moment van de dag tegen worden gehouden. Je kunt een uitvalscherm natuurlijk gebruiken voor een huis maar zeker ook voor andere gebouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een flat of een kantoorgebouw.  

Er zijn meerdere soorten uitvalschermen

Wanneer je opzoek bent naar betaalbare uitvalschermen is het handig om te weten dat er meerdere soorten uitvalschermen zijn. Het doek van een uitvalscherm is om een buis gewikkeld. Om deze buis zit een cassette, je kunt hierbij kiezen voor een gesloten of een deels geopende cassette. Ook kun je kiezen voor verschillende soorten armen. De armen van een uitvalscherm zijn altijd windvast maar je soms kan het nodig zijn om extra stevige armen te gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je de schermen op een gebouw dicht bij zee of op grootte hoogte wilt bevestigen. Tenslotte zijn er ook nog verschillende doeken waar je uit kunt kiezen. 

Het verschil met een knikarmscherm 

Een ander soort scherm die erg lijkt op het uitvalscherm is het knikarmscherm. Toch is er wel degelijk verschil tussen deze twee soorten schermen. Het grootste verschil is dat een knikarmscherm bedoeld is om de zon buiten tegen te houden. Een knikarmscherm kan dan ook worden gebruikt om onder te zitten zodat je in de schaduw zit. Dit is gelijk een van de redenen waarom een knikarmscherm vaker bij de tuin wordt opgehangen. Dit kan zeker ook een voortuin zijn als je graag voor het huis zit. Een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een parasol als zonwering is dat een knikarmscherm geen ruimte in beslag neemt.