Ook de bouw digitaliseert in rap tempo, steeds meer bouwbedrijven kiezen ervoor hun werk te digitaliseren en gebruik te maken van nieuwe technologieën. Een van die vernieuwingen is de Bouwapp / -software, ook hier maken steeds meer bouwbedrijven gebruik van. Want deze apps en software kunnen je steeds vaker geld opleveren. Want ook wanneer je altijd op de bouwplaats of juist altijd op kantoor te vinden bent wil je natuurlijk inzicht in alle benodigde informatie. Apps bieden hier steeds vaker uitkomst. Maar ook communicatieve apps of software om projecten te coördineren zijn steeds meer in trek. Niet gek wanneer je bedenkt dat er steeds meer bij de bouw komt kijken en rendabel blijven steeds lastiger blijkt, daarom hebben wij de 5 handigste apps op een rijtje gezet. 

Apps om materialen te registreren

Steeds vaker zien we dat bouwbedrijven niet alleen dingen als hun communicatie of documenten management digitaliseren, maar dat ze ook steeds vaker gebruik maken van apps die materialen kunnen registreren. Een dergelijke materialen registratie app laat je inzien welke materialen je op het moment allemaal tot je beschikking hebt voor een bepaalde opdracht. Zo kun je voor een factuur bijvoorbeeld ook makkelijk bijhouden welke materialen je allemaal gebruikt hebt, op kantoor kan dit dan makkelijk verwerkt worden. Ook is het makkelijk om te weten welke materialen je eventueel nog nodig zou hebben, zoals ook Prostream.app je bijvoorbeeld inzicht geeft. Materiaal registratie apps kunnen je dus veel tijd en energie besparen. 

Communicatie en relatiebeheer

Andere apps die handig zijn voor in de bouw zijn gerelateerd aan relatiebeheer en communicatie. Door Middel van een relatiebeheer app kun je makkelijk alle gegevens van je relaties vinden, of het nou gaat om klanten, leveranciers of personeel. Zodoende kun je ze vanuit de app makkelijk berichten. Ook andere communicatie apps kunnen hier uitkomst bieden denk aan google chat wanneer je liever geen whatsapp of andere mediums gebruikt, ook kun je je mail integreren met andere communicatie apps om snel en makkelijk inzicht te krijgen in de communicatie.