6 houtklover

Er zijn verschillende soorten compressors beschikbaar die elk geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Veel machines worden aangedreven door luchtdruk, er is dus altijd een compressor die jou kan helpen met jouw klus, of het nou gaat om autobanden of boormachines.  Maar heb je hier nou helemaal geen verstand van, geen enkel probleem, hieronder staan enkele veelvoorkomende soorten compressors en hun toepassingen.

De zuigercompressor en schroefcompressor

Een zuigercompressor is een van de meest voorkomende soorten compressoren en wordt vaak gebruikt voor het opblazen van banden voor bijvoorbeeld auto’s en het aandrijven van gereedschappen zoals pneumatische hamers en schroevendraaiers. Het kan ook worden gebruikt om een houtklover te versterken en zo het kloof proces te versnellen. Ook heb je een schroefcompressor, een schroefcompressor wordt vaak gebruikt in de industrie en kan lucht leveren in grote hoeveelheden. Het kan worden gebruikt voor het aandrijven van zware machines, zoals grote persen of boormachines, en het leveren van lucht aan hele productielijnen. Dit soort compressoren vergen veel energie en kracht, vele bedrijven in de industrie schaffen deze daarom ook aan en worden minder vaak aangeschaft voor privégebruik.

De scrollcompressor en mobiele compressor

Zo heb je ook nog de scrollcompressor en de mobiele compressor. Een scrollcompressor is een olievrije compressor die lucht levert voor gevoelige toepassingen. Het wordt vaak gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en de medische sector, waar het belangrijk is dat de lucht schoon en vrij van verontreinigingen is wat de gezondheid kan schaden. Een mobiele compressor is vaak klein, compact en ontworpen voor draagbaarheid. Deze compressor wordt vaak gebruikt op bouwplaatsen en andere locaties waar geen stroom beschikbaar is. Het kan worden gebruikt voor het aandrijven van gereedschappen en machines, Denk aan het opblazen van banden en het leveren van lucht aan pneumatische pompen en apparatuur. Ook voor veel thuisklussers komt deze mobiele compressor vaak van pas vanwege de eenvoud in gebruik en de vele toepassingen. Hopelijk heb ik nu een goed beeld geschetst van de verschillende compressoren en hun toepassingen!