Refurbished laptop

Ik zat laatst een beetje op het internet te scrollen naar het eventueel aanschaffen van een nieuwe laptop. Ik moet wel zeggen dat ik de laptops die ik op dit moment op het internet zie staan, bijzonder prijzig vind en dat ik ook gelijk er eerlijk bij moet zeggen dat ik het simpelweg allemaal niet kan betalen. Daarom ben ik maar eens een keer bij de gebruikte laptops gaan koekeloeren, die vaak een heel stuk voordeliger zijn en misschien niet altijd even verkeerd. Het is fijn om te zien dat dat ook nog een optie is, naast het altijd aanschaffen van iets nieuws.

Zit de laptop voor mij ertussen?

Natuurlijk wel een nadeel aan het aanschaffen van gebruikte laptops, is dat je misschien iets minder keuze hebt. Ze moeten maar net die ene laptop hebben die jij eigenlijk graag zou willen bestellen, maar dan in een refurbished model. Het is natuurlijk wel prettig om je te realiseren dat een refurbished laptop een stuk beter is voor het milieu omdat je niet allemaal nieuwe chips hoeft te kopen die het milieu belasten. Je hebt namelijk allemaal grondstof mijnen in Afrika die er helemaal kapot aan gaan doordat wij zo graag de nieuwste laptops willen hebben.

Een mooi exemplaar besteld

Ik moet zeggen dat ik behoorlijk tevreden ben over de keuze die ik uiteindelijk heb gemaakt. Het was niet makkelijk, dat moet ik eerlijk toegeven. Er is altijd zo veel keuze, weet je wel, en het is dan soms verrekte lastig om de juiste te kunnen maken, maar uiteindelijk moet ik zeggen dat ik wel denk dat ik het juiste exemplaar in handen heb gekregen. Hij is besteld en ik heb hem net binnen en natuurlijk zit er een gebruiksspoortje hier en daar, een krasje of iets anders, en dat is helemaal prima. Ik ben er tevreden mee.