palenrammers

Een grondboor kan op meerdere grondsoorten worden gebruikt. De meeste grondboren zullen werken op een grond die zacht is. Hierdoor zal de grondboor zijn werk namelijk goed kunnen doen. De grond zal goed los kunnen komen.Er zijn ook grondboren die speciaal zijn gemaakt voor hardere gronden met stenen of wortels. Een voorbeeld van zo’n boor is bijvoorbeeld een slagboor.
Vaak worden de gereedschappen ingezet voor klusjes als het graven van planten, bomen en gekken. Dus voor elke grondsoort zijn grondboren beschikbaar om verschillende taken te verrichten.

Elke grondboor is anders

Voor elke grondboor is weer een andere diepte nodig. Meestal zitten er verlengstukken standaard bij de grondboor. Dan kun je zo diep mogelijk graven als je zelf zou willen.
Sommige grondboren kunnen enorm diep gaan!

Bij elke grondboor zit weer een andere diameter. Dit komt, omdat voor elke klus een ander doeleinde wordt gebruikt en daarom een andere diameter nodig is. Daarom is het belangrijk dat je een grondboor kunt aanschaffen met verschillende diameters. Je zult ook merken dat er verschillende soorten grondboren zijn. Hierdoor kun je in verschillende soorten gronden boren, omdat elke grondboor voor een type grond schikt.

Manuele grondboor voor eenmalige klus

Ja, nu kan het zijn dat je geen hele grondboor wilt kopen voor een eenmalige klus. Dan is een grondboor huren enorm handig. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een manuele grondboor. Deze is heel compact en komt in elke gereedschapskist wel van pas.
De grondboor heeft geen onderhoud nodig en kan makkelijk door iedereen gebruikt worden. Door de manuele grondboor met de klok mee te draaien, maak je makkelijk gaten in de grond. Hiervoor is niet veel moeite nodig. De grondsoorten hierbij kunnen ook verschillen. Zodra je een diep gat probeert te maken, kun je de manuele boor weer heel gemakkelijk omhoog halen, zodat er een gat wordt gemaakt. Hierna zal de paal kunnen worden geplaatst.