ikwilvanmijnautoaf

De regels rond het bezit van een auto verschillen van land tot land en elk heeft zijn eigen goede en slechte kanten. In Nederland is het erg duur om een ​​auto te bezitten, maar wanneer je een periode niet gebruikt heb je altijd de mogelijkheid tot Auto schorsing. Ook het bezit van een auto in Nederland is erg veilig. als je een auto bezit in een land als Colombia, is het veel goedkoper om deze te bezitten en zijn de wetten niet zo streng. Het nadeel is dat je niet hoeft te kiezen voor auto schorsing als je er geen gebruik van maakt en de tarieven voor autodiefstal zijn daar veel hoger dan in Nederland.

De “pico y placa-wet”

In het Zuid-Amerikaanse land Colombia is er een zeer unieke wet genaamd “pico y placa”. Deze wet is ingevoerd omdat het aantal auto’s dat in het verkeer circuleerde te groot werd voor het land. In deze wet staat dat op bepaalde dagen, tussen bepaalde uren, bepaalde kentekens niet op straat mogen staan. Bijvoorbeeld: op maandag tussen 8.00 en 17.00 uur mogen kentekens die eindigen op 7 of 1 niet op straat. Auto’s die deze wet overtreden, worden zwaar beboet.

Waarom Auto overschrijven

Sommige mensen begrijpen niet waarom het zo belangrijk is om auto overschrijven, maar er zijn verhalen die bewijzen waarom het belangrijk is. In Amerika is er een geval van een man die bijna de bak in ging omdat hij zijn auto verkocht aan een bankrover. Een man beroofd eens een bank in Michigan en de enige aanwijzing die de politie kreeg was het kenteken. Ze namen de naam die op het kenteken stond in bewaring en de velen stonden zelfs terecht, maar de man bleek volkomen onschuldig te zijn. Het bleek dat hij zijn auto ergens aan had verkocht, maar zijn naam nooit van het kenteken had gehaald.