Het terras is een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en tot jezelf kunt komen na een lange dag op je werk. Daarom is het prettig als je terras dusdanig is ingericht zodat het helemaal aan jouw wensen voldoet en in de stijl is die jij mooi vindt. Veel mensen vinden het moeilijk om hun terras in te richten. Dit komt voornamelijk omdat je zoveel keuzes moet maken. Wil je namelijk een beton cire vloer, of ga je voor planken? Wil je een terras in de zon of zit je juist liever in de schaduw? In deze blog lees je meer over hoe je je terras kunt inrichten zodat je alvast wat inspiratie kunt opdoen om jouw droomterras te realiseren!

Meubels en bestrating

Om het terras aan jouw wensen te laten voldoen moet je alvast een idee hebben wat voor stijl je mooi vindt. Heb je een moderne woning? Kies dan voor een beton cire vloer. Is je huis in landelijke stijl ingericht? Dan staan klassieke tegels mooi of houten planken. Ook moet je rekening houden met wat je met je terras wilt doen. Wil je er familiebarbecues houden? Dan is een ruime eettafel met stevige stoelen geen overbodige luxe. Als je juist je eigen optrekje wilt creëren, kun je ligstoelen in je terras plaatsen zodat je lekker kunt luieren en zonnen.

Terras indelen

Het indelen van een terras is vaak onderschat, maar wel erg belangrijk. Als je namelijk niet van de zon houdt en je terras niet wilt gebruiken om in te zonnen, moet je rekening houden met waar je je terrasstoelen neerzet. Hoeveel gezinsleden gaan het terras gebruiken? Zorg er voor dat er genoeg ruimte is zodat iedereen een plekje heeft om te zitten. Houd ook rekening met de zichtlijnen van het terras als deze aan de keuken grenst. Een terras kan het uitzicht namelijk erg beïnvloeden. Voordat je begint met het bouwen van een terras is het daarom handig om een plattegrond te maken om looproutes te maken en een beeld te krijgen van hoe je terras eruit gaat zien. Op deze manier kun je ng veranderingen aanbrengen voordat je het daadwerkelijke terras bouwt.