aangereden fiets

Een aanrijding is een botsing veroorzaakt door een voertuig. Schade is het nadelige gevolg van een gebeurtenis, vaak een ongeluk. De hoeveelheid ligt aan de situatie en de soorten weggebruikers. Een ongeluk komt altijd erg onverwachts en het is negen van de tien keer niet eens je eigen schuld. Voor schade wanneer je bent aangereden fiets, kun je een schadevergoeding indienen voor de schade die je hebt opgelopen. 

Fiets

Als fietser ben je erg kwetsbaar, want je hebt bijvoorbeeld geen auto om je heen om jou te beschermen. Je loopt een groter risico op fysieke schade, maar er is ook vaak sprake van mentale schade. Een trauma of een angst zijn voorbeelden hiervan. Als je een aanrijding hebt met een andere fietser, is er meestal niet veel schade. Als je een aanrijding hebt met een motorvoertuig, is dit een heel ander verhaal. Dan is er vaak sprake van letselschade en dan kun je een schadevergoeding indienen.

Scooter

Ook als bestuurder van een scooter loop je veel risico. Je hebt ook veel minder bescherming dan een autobestuurder. De impact van een scooterongeval is vaak erg heftig. Misschien rijd jij iemand aan of ben je juist aangereden. Op de scooter ben je kwetsbaarder dan in bijvoorbeeld in een vrachtwagen, maar scooters worden in het verkeer als normale verkeersdeelnemers gezien. Hierdoor is de schade van een scooterongeluk vaak erg hoog en de letselschade kan veel impact hebben.