Steeds vaker is het zo dat mensen er in de praktijk voor kiezen om een auto te gaan importeren in plaats van deze hier op de Nederlandse markt aan te gaan kopen. Het spreekt in de praktijk voor zich dat er best wel een aantal zaken zijn om rekening mee te houden bij het importeren van een voertuig uit het buitenland. Eén van deze zaken zijn uiteraard de kosten waarvan sprake is. Bij de importkosten van auto berekenen is het zo dat er aandacht moet worden besteed aan tal van verschillende kosten. Benieuwd wat je hier nu precies over dient te weten? Dan is verder blijven lezen de boodschap! 

Hoe importkosten van auto berekenen? 

Bij importkosten van auto berekenen is het als vanzelfsprekend zo dat er aandacht dient te worden besteed aan alle relevante kosten. Wat betekent dit nu precies concreet? Dit betekent eigenlijk zoveel als dat je in de praktijk rekening dient te houden met de onderstaande factoren:

  1. De aankoopprijs van het voertuig in het buitenland; 
  2. De transportkosten waar mogelijks sprake van kan zijn; 
  3. De eventuele extra kosten die er nog aan verbonden zijn; 

De importkosten van auto berekenen is dus een kwestie om goed rekening te houden met alle kosten die gepaard gaan met het importeren van het gewenste voertuig. Is het voor jou niet helemaal duidelijk met welke kosten je op dit vlak allemaal rekening moet houden? Dan kan je er in het merendeel van de gevallen wel voor kiezen om hiervoor even de hulp in te roepen van de partij waarbij je het voertuig gaat aanschaffen. Zo kan je vervelende verrassingen voorkomen. 

Is een auto importeren nog steeds voordeliger?

Bij de importkosten van auto berekenen wordt het dus duidelijk dat er rekening moet worden gehouden met tal van verschillende kosten. De kosten waar je wat dit betreft rekening mee dient te houden kunnen op het eerste gezicht vrij hoog uitvallen, maar wanneer je deze kosten gaat vergelijken met de standaard aankoopprijs op de Nederlandse markt is de kans zeer groot dat je alsnog zal kunnen rekenen op een toch niet onaanzienlijke besparing. Laat je dus absoluut niet misleiden door de verschillende kosten die importeren met zich meebrengt. Naar alle waarschijnlijkheid zal je immers zelfs dan nog altijd kunnen rekenen op een zeer interessante aankoopprijs. 

Een auto importeren is altijd het overwegen waard!

Al bij de importkosten van auto berekenen wordt in de praktijk eigenlijk duidelijk dat er best een aantal verschillende kosten aan verbonden zijn om rekening mee te houden. Ondanks dit gegeven moet het gezegd dat het aanschaffen van een voertuig in het buitenland nog steeds in de regel heel wat voordeliger is ten opzichte van het bestellen van een auto op de Nederlandse markt. In deze laatste situatie dien je bijvoorbeeld ook rekening te houden met de zogenaamde bijtelling waarvan sprake kan zijn. Ondanks het feit dat het importeren van een auto uiteraard in de praktijk met zekerheid de nodige kosten met zich meebrengt moet het gezegd dat het dus toch financieel nog steeds een absolute aanrader kan zijn om te overwegen. 

Heb je hierbij hulp nodig? Geen enkel probleem, de specialisten van DAS Import helpen je graag!