Een bed moet je een goede nachtrust bieden. Daarom heeft het weinig zin om een goedkoop bedje uit de dump aan te schaffen. Gemiddeld slaap je acht uur per dag en voor een vol leven lig je dus een kwart miljoen uren op je rug of zij, te genieten van dromenland. Alleen al gezien dat enorme volume aan slaapuren zou je moeten kiezen voor een oerdegelijk bed, zoals een van de Magnitude bedden. Een bed dat je lichaam gezond houdt, waarin je comfortabel slaapt. En liefst ook nog een bed dat je slaapkamer net wat mooier maakt. 

Met Magnitude bedden kiezen voor perfecte nachten

Sommigen kiezen dan ook voor een bed uit een topsegment. Magnitude bedden zitten in die top. Visueel laten ze een prachtige uitstraling zien. Het vakmanschap is aan de details van het bed te herkennen. Zodra je op een Magnitude gaat liggen, merk je het comfort. Dit Belgische merk is dan ook een gewild meubelstuk in de slaapkamer. Hoe goed een bed ook is, je moet er wel ongestoord en zalig in kunnen slapen. 

Het hooikoortsseizoen

En dan komt soms een vervelend dingetje om de hoek kijken. Iets dat geen enkel bed met comfort of ondersteuning kan oplossen. Iets waar pollen de oorzaak van zijn. Inderdaad, hooikoorts. Ofwel, nachten lang liggen woelen in zelfs het beste bed omdat de pollen je ogen irriteren. Omdat het stuifmeel je een futloos gevoel heeft gegeven en barstende hoofdpijn. Zo merk je dat je lichaam in gevecht is gegaan met de pollen. Met een snotterende neus ga je de nacht in. Vooral die neus kan je klaarwakker houden, zelfs in de super liggende Magnitude bedden.

Hooikoortsaanvallen pareren met de slaaprust van Magnitude bedden

Een goed bed is voorwaarde om energiek de volgende ochtend wakker te worden. Het matras moet voldoende ondersteuning bieden. Het bed moet gerieflijk zijn en de kussens een bepaalde stevigheid hebben. Zelfs als je last hebt van hooikoorts, kan een goede nachtrust de klachten minimaliseren. Maar overdag kun je er zelf ook het nodige aan doen om niet zoveel pollen aangevlogen te krijgen dat je gebukt gaat onder hooikoortsaanvallen.

Voorkomen is beter dan genezen en helpt de nachtrust

Allereerst check je het weer geregeld. Zo ga je de stad of de natuur in nadat er een flinke bui is geweest. Want dan zijn er veel minder pollen in beweging. Leer ook bomen en planten te herkennen die bij jou klachten veroorzaken. Ben jij toevallig gevoelig voor berken, mijd die bomen dan. Vooral als er veel bij elkaar staan. Ook al zijn Magnitude bedden nog zo weldadig voor het lichaam, zorg er wel voor dat je in het pollenseizoen wat vaker je beddengoed verschoont. Lucht je slaapkamer vroeg in de ochtend als er nog niet zoveel stuifmeel in de lucht zit. Een beetje vaseline rond je ogen smeren, helpt ook. Ga je fietsen of wandelen, doe dat dan met een zonnebril op je neus. En ook al jeuken je ogen, wrijf er niet in. Want stuifmeelpollen op je handen kunnen dan gemakkelijk op je oogleden terecht komen. En voor je in bed klimt, doe je dat in het besef dat je geen histaminerijke voeding die dag hebt gegeten. Wees in het pollenseizoen voorzichtig met vis, schaaldieren, spinazie, zuurkool, chocolade, tomaten en alcohol.

Benieuwd naar andere mogelijkheden? Bekijk dan ook het Kuperus bed.