PTSS behandelen

PTSS behandelen is essentieel om van je symptomen af te komen. Posttraumatische stressstoornis (PTSS), een soort angststoornis, kan optreden na een diep bedreigende of enge gebeurtenis. Zelfs als je er niet direct bij betrokken was, kan de schok van wat er is gebeurd zo groot zijn dat je het moeilijk vindt om een ​​normaal leven te leiden.

Mensen met PTSS kunnen slapeloosheid, flashbacks, een laag zelfbeeld en veel pijnlijke of onaangename emoties hebben. Je kunt de gebeurtenis voortdurend opnieuw beleven – of je herinnering eraan helemaal kwijtraken.

Als je PTSS hebt, kan het voelen alsof je je leven nooit meer terug krijgt. Maar het kan worden behandeld. Korte en langdurige psychotherapie en medicijnen kunnen heel goed werken. Lees verder om meer over therapie te weten te komen.

PTSS behandelen

Therapie

PTSS-therapie heeft drie hoofddoelen:

  • Verbeter je symptomen
  • Leer je vaardigheden om ermee om te gaan
  • Herstel je zelfrespect

De meeste PTSS-therapieën vallen onder de paraplu van cognitieve gedragstherapie. Het idee is om de denkpatronen die je leven verstoren te veranderen. Dit kan gebeuren door over je trauma te praten of je te concentreren op waar je angsten vandaan komen. Afhankelijk van je situatie kan groeps- of gezinstherapie een goede keuze voor je zijn in plaats van individuele sessies.

Wil jij graag je PTSS laten behandelen? Neem dan contact op met Aelbrecht GGZ.