mandala kleurboek

Een mandala kleurboek is een kleurboek vol met mandala’s. Een mandala is een geometrische rangschikking of vormgeving van symbolen. In verschillende spirituele tradities worden mandalas gebruikt voor het focussen van de aandacht van geloof aanhangers en als spirituele gids. Mandalas worden in veel culturen gebruikt, met name de oosterse religies zoals Hindoeïsme, Boeddhisme, Jaïnisme en Shintoïsme. Ook het kleuren van zulke mandalas kan rustgevend werken, in die zin is het ook in die vorm nog steeds een spirituele gids, zou je kunnen zeggen althans. Het zijn de meest prachtige figuren, in veel geloven worden goden afgebeeld in de mandalas, en soms zijn de de patronen haast psychedelisch van aard. Het is echt een prachtige uiting van cultuur.

In een mandala kunnen allerlei soorten kleuren gebruikt worden. Als je er een gaat inkleuren, moet je vooral je inspiratie de vrije loop laten. Het maakt allemaal niet zoveel uit.

mandala kleurboek

Mandala in een kleurboek

Een mandala kleurboek staat vol met die figuren, die rustgevend zijn om in te kleuren. Tegenwoordig zijn kleurboeken ook onder volwassen mensen steeds populairder aan het worden: het werkt volgens hen therapeutisch. Ik kan me daar wel in vinden. Lekker wegdromen en kleuren net als vroeger. Waarom zou je het niet eens proberen? Misschien vind je het wel hartstikke leuk!