Het vinden van een goede tandarts kan erg lastig zijn. Vaak zit je voor langere tijd bij dezelfde tandarts, bijvoorbeeld een die je al hebt sinds dat je een kind was. Als je door wat voor een reden dan ook op zoek moet naar een nieuwe tandarts(denk bijvoorbeeld aan een verhuizing), dan is dat knap lastig. Waar begin je met zoeken en wat is de “beste” tandarts eigenlijk. Ik ga het hieronder hebben over de manieren om de Beste tandarts Schiedam te vinden, die ook nog eens goed bij jou past!

Ga het gesprek aan

Informeer bij vrienden en familie in de omgeving waar zij naar de tandarts gaan maar vooral ook naar vervelende ervaringen bij de tandarts en waar je dus op moet letten bij het kiezen van een nieuwe tandarts. Vaak helpt zo een gesprek met vrienden bij het creëren van een beeld van een ideale tandarts. Dit zorgt er dus voor dat je een idee krijgt wat voor een type tandarts jij naar op zoek bent! Zo heb je dus een eisenlijstje in je hoofd, of misschien wel op papier, die je kunt gaan gebruiken tijdens de volgende stap van dit zoekproces.

Verzamel zo veel mogelijk informatie

Zodra je dus je eisenlijstje hebt opgesteld gaan we daadwerkelijk zoeken. Denk hierbij aan dingen als een zoekmachine gebruiken met de opdracht ”tandarts Vlaardingen”. Ook de locatie belangrijke informatie om te verzamelen. Is het voor jou bijvoorbeeld belangrijk dat je op de fiets naar de tandarts kunt? Ga je het liefst meteen uit werk naar je tandarts? Moeten de kinderen zelfstandig naar de tandarts kunnen als ze dadelijk op de middelbare school zitten? Zorg ervoor dat je met het verzamelen van deze informatie dus een lijstje genereert met alle informatie overzichtelijk bij elkaar. Dit zorgt ervoor dat je een betere selectie kunt maken verder in dit proces.

Lees reviews en beoordelingen

Een review of een beoordeling is heel erg waardevol voor ons zoekproces. Dit zijn namelijk allemaal ervaringen die mensen al eens bij deze tandarts gehad hebben en weerspiegelen dus vaak ook de realiteit. Belangrijk hierbij is om niet te veel te blijven focussen op 1 slechte review maar eerder zoveel mogelijk reviews te lezen en te kijken of je een trend kunt ontdekken. Als er bijvoorbeeld 1 review is over een telefoniste die chagrijnig reageert kan dit natuurlijk een eenmalig incident zijn. Terwijl als dit in misschien wel 15 beoordelingen staat dit eerder een permanente situatie te noemen is. Ditzelfde principe is uiteraard ook van toepassing op positieve reviews!

Maak afspraken

Nu we de bovenstaande stappen hebben doorlopen is het tijd om een handje vol tandartsen te gaan bellen en een consult in te gaan plannen. Dit is een hele belangrijke stap aangezien dit laat zien hoe de tandarts te werk gaat en of dit een prettige manier is die bij jou past! Geef ook aan bij het maken van de afspraak dat je bij meerdere tandartsen langsgaat om te vergelijken, zo weet de tandarts zelf ook waar hij aan toe is. Na deze afspraken kun je dan gaan kiezen welke tandartsafspraak het fijnste was en waar je dus patiënt wilt worden. Dit is de beste manier om een tandarts te gaan kiezen die ook nog eens goed bij je past!