Het kopen van vliegengordijnen vraagt de nodige aandacht. Je moet eerst opmeten hoe groot de vliegengordijnen moeten zijn en daarna de juiste maat van de gordijnen bestellen bij vliegengordijnencenter.nl. Op die site zijn gelukkig veel aanwijzingen te vinden over het opmeten van je ramen en deuren en over de manier waarop de gordijnen op een nette manier kunnen worden geplaatst. Er kan dus nauwelijks iets mis gaan. Maar er zijn meer dingen waarop je moet letten. Bij de keuze van je vliegengordijnen moet je niet alleen kijken naar het ontwerp, maar ook of het product voor jou wel zo praktisch is.

Aandachtspunten voor de caravan

In een caravan ga je per dag tijdens je vakantie tientallen keren van binnen naar buiten en omgekeerd. Vaak heb je iets in je handen. Je moet bovendien opletten dat je niet naast het trapje voor de deur stapt. Voor een caravan is het daarom niet handig om vliegengordijnen te gebruiken die je met de hand open en dicht moet doen. Een gordijn met een schuifdeur valt dus in elk geval af. Voor een caravan kun je beter kiezen voor een gordijn dat bestaat uit kralen, buisjes of stof, die in strengen naar beneden hangen. Vaak wordt in een caravan gebruik gemaakt van kattenstaarten.

Huisdieren

Als je honden of katten hebt moeten die uiteraard vrij naar binnen en naar buiten de tuin in kunnen lopen. Je kunt daarvoor een katten- of een hondenluik monteren, maar bij het kopen van vliegengordijnen moet je ook rekening houden met je huisdieren. Honden en katten kunnen wel naar buiten als je kralengordijnen of kattenstaarten als vliegengordijnen gebruikt. Een gordijn dat bestaat uit een vliegengaas in een deur of oprolbare magneetconstructie werkt niet voor huisdieren. De kans is aanwezig dat ze daar in een enthousiaste bui dwars doorheen springen.