Panelen op maat

Een grote verbouwing is altijd veel werk. Het kiezen van de stijl, het bepalen van het budget en kiezen voor een panelen hout look of toch industrieel met metaal? Als je wilt gaan voor een panelen hout look kun je inspiratie zoeken bij de leuke houten berghutjes. Deze zijn vaak zowel van binnen als buiten gemaakt van hout. Ook hebben ze binnen vaak veel houten meubels. Wat ook typisch is voor berghutjes is een mooie stenen open haard. Wat in de winter natuurlijk enorm veel knusheid biedt.

Winterhutten als inspiratie

Een winterhut heeft vaak een hele specifieke stijl, wat moeilijk na te bootsen is met enkel panelen hout. Echter kan je natuurlijk wel de essentie uit de berghutten halen. Door bijvoorbeeld te werken met een donker type hout kom je al een heel eind. Ook het laten plaatsen van een mooie open haard geeft al een hele nieuwe stijl aan een woonkamer. Houten vloeren, meubels en muren zijn natuurlijk de volgende stap, hoewel meubels en vloeren net wat makkelijker te maken zijn als muren.

houten vloeren

Stel je wilt beginnen met een houten vloer, de vloer neemt namelijk vaak de leiding in het stijlen van een huis. Er zijn namelijk enorm veel verschillende type houten vloeren waar je uit kan kiezen. Zo heb je verschillende patronen zoals een visgraat vloer, of natuurlijk gewoon laminaat. Ook de kleuren kunnen verschillen, zo kan een visgraat vloer van donker hout gemaakt zijn. wat een erg minimaliste look geeft. Ook kan het houd een erg druk en aanwezig patroon bevatten. Hier moet je van houden maar is zeker een aanrader als je erg van een natuurlijke houtlook houd. verder is het belangrijk te overwegen of je misschien gekleurd hout wilt, zoals een grijze vloer met houtpatroon. Dit biedt namelijk veel mogelijkheden in het matchen van bijvoorbeeld meubels en muren bij de vloer.