hoofdstuk-2Brandwerende kast in je huis hebben kan heel erg gemakkelijk zijn als je bezig bent met gevaarlijke producten. Een andere naam kan je ook wel een kluis noemen, gemakkelijker in de volksmond te zeggen.

Wat is nu de betekenis van brandwerend?

Brandwerende kasten zijn gebouwd speciaal voor producten in op te bergen tegen de brand. Die worden in deze kast beschermd tegen de hitte van het vuur. Hierbij hebben de brandwerende kasten ook nog eens een tijdlimiet waar ze zich in mogen bevinden tot ze hun maximale temperatuur bereikt hebben. Hierbij spreken we over een tijd van 30,60 of zelf 120 minuten waar de brandwerende kast zich in mag bevinden.

Wat kan je nu in de ‘safe’ opbergen?

Je hebt verschillende soorten producten die je hier kan opbergen. Zoals gevaarlijke en giftige stoffen, bv. laboflesjes met gevaarlijke vloeistof in.
In de brandwerende kast kan je ook papier en geld in opbergen, die zich in een temperatuur kan bevinden van 176 graden Celsius.
Digitale voorwerpen kan je hier ook in opbergen, tegen een temperatuur van 52 graden Celsius. Als de digitale voorwerpen deze temperatuur bereikt hebben kunnen deze beschadigd zijn of de informatie die ze bevatten verdwenen zijn door de hitte van het vuur.