Jij wilt taxichauffeur worden maar je moet je taxipas/chauffeurspas nog halen? Ga dan naar Verkeersschool Wesseldijk! Zij hebben vakbekwame instructeurs die je heel graag willen helpen om je klaar te maken voor dit veelzijdige beroep. Na de duidelijke en uitvoerige lessen krijg je een schriftelijk theorie-examen. Als je dit goed aflegt gaan ze kijken hoeveel praktijklessen je nodig zult hebben voor het praktijkexamen. Nog voor je het weet, zit je achter het stuur als taxichauffeur! Als je je taxirijbewijs wilt halen ben je bij Verkeersschool Wesseldijk zeker aan het goede adres! Ze hebben vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Ede en Tiel en er is dus altijd wel wat in de buurt!

Taxichauffeur worden

Als je kiest voor taxichauffeur worden dan heb je je rijbewijs B nodig en een Verklaring Omtrent het Gedrag. Ook moet de deelnemer een medische keuring ondergaan en hiervoor ook goedgekeurd worden. De deelnemer moet ook in het bezit zijn van een IVW-chauffeursnummer. Er zijn 2 verschillende taxi diploma’s: 

  • De volledige chauffeurskaart
  • De beperkte chauffeurskaart

De taxi-opleiding bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen. Voor de theorie taxipas kun je kiezen uit een zelfstudiepakket of een zelfstudiepakket met 6 uur individuele ondersteuning. De praktijk voor het complete examen bestaat uit 2 dagdelen die ieder 4 uur duren en nog een uur voorbereiding op de dag van het examen. Het is mogelijk om voor het examen je eigen voertuig te gebruiken, ALS deze op de lijst van goedgekeurde voertuigen staat van het CBR. 

Locatie & vrijstellingen

De opleidingen en examens worden gehouden in Nijmegen, Ede, Tiel en Arnhem. De theorie-examens kunnen daarentegen op iedere CBR-locatie worden afgelegd. Op basis van een paar diploma’s en certificaten zijn vrijstellingen van het verplichte taxidiploma, theorie-examen of het praktijkexamen mogelijk. Kijk nu op de website van Verkeersschool Wesseldijk voor meer informatie!