Wanneer je in de keuken staat van een restaurant zie je altijd veel en grote afzuigkappen. Dit is om te voorkomen dat de vette lucht en dampen die tijdens het bereiden van maaltijden vrijkomen blijven hangen. Wanneer deze te lang blijven hangen kun je namelijk last krijgen van vette aanslag. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt in de keuken. Verder kan het ook zo zijn de de geur van de lucht door trekt naar het restaurant. Dat is niet fijn voor de gasten. Die zijn dan van hun maaltijd aan het genieten en dan komt er ineens een walm voorbij uit de keuken die ze niet hadden verwacht. Daarom kun je gebruik maken van een afzuigmotor. Deze zijn krachtiger dan een normale afzuiger en zullen de lucht dus beter afvoeren.
Waarom een krachtige afzuiger?
Dat reden dat een afzuigmotor beter is om te gebruiken is omdat je met minder apparatuur hetzelfde resultaat kunt behalen. Aangezien deze afzuiger dus meer lucht kan afvoeren heb je ook een schonere lucht in de keuken. Het is wel belangrijk dat je er eentje aanschaft die genoeg capaciteit heeft. Als dit niet zo is zul je alsnog last hebben van vette lucht in de keuken en dus vette aanslag.