Short lease

Wil je een auto huren voor een aantal maanden? Dan kun je het beste kiezen voor private shortlease. Je leaset dan een auto voor een korte periode. Deze periode is minimaal twee maanden. Daarna kun je de auto gewoon weer inleveren bij het leasebedrijf. Het is een stuk voordeliger dan meerdere maanden achter elkaar dagelijks een auto huren. In dit artikel leggen we je uit wat hierin precies de mogelijkheden zijn.

Short lease

Tweedehands auto leasen

Bij private shortlease gaat het vaak om het leasen van een tweedehands auto. Eén leaseauto wordt namelijk meerdere malen via private shortlease aangeboden, aangezien het ook maar om een kortere periode gaat.

Private shortlease vs. zakelijk

Naast private shortlease kun je ook kiezen voor zakelijk. Je leaset de auto dan op naam van je bedrijf, waardoor je de belasting kunt aftrekken.

Auto huren in Arnhem

Auto kopen of private shortlease?

Je kunt natuurlijk kiezen voor private shortlease, maar je kunt ook zelf een auto kopen en later weer verkopen. Toch is private shortlease eigenlijk wel het meest aan te raden als je voor kortere tijd een auto nodig hebt. Als je een auto gaat kopen en vervolgens weer verkopen, gaat hier wel wat tijd in zitten.

Ook weet je niet zeker of je de auto wel weer voor een goede prijs verkoopt. Bij private shortlease weet je van tevoren precies wat de kosten zullen zijn. Daarbij is het onderhoud van de auto ook inbegrepen bij private shortlease, waardoor je je hier geen zorgen meer om hoeft te maken.