Soa test Utrecht

Tegenwoordig zijn er gelukkig heel erg veel goede behandelingen voor het genezen van verschillende soa’s. Er zijn helaas ook nog steeds een aantal soa’s die op het moment nog niet te genezen zijn. Dit komt omdat deze soa’s worden veroorzaakt door een virus dat blijvende virusdeeltjes achterlaat in het lichaam. Er is in sommige gevallen echter wel een behandeling beschikbaar tegen de klachten. Door een soa test te doen bij Soa test Utrecht kun je testen of jij een van deze soa’s hebt opgelopen. 

Er is vaak wel een behandeling mogelijk 

Een soa die ongeneeslijk is en bij de meeste mensen wel bekend zal zijn is aids. Aids wordt veroorzaakt door het hiv-virus dat door seksueel contact maar ook via bloed of via de moeder op het kind kan worden overgedragen. Voor mensen die het hiv-virus hebben opgelopen zijn er hiv-remmers om de infectie onder controle te houden. Een ander voorbeeld van een ongeneeslijke soa die misschien iets minder bekend is genitale wratten. Wanneer je hier last van hebt en ze gaan niet uit zichzelf weg kun je deze laten weghalen door een arts, het virus blijft hierbij echter wel in het lichaam aanwezig.  

Soa test Utrecht

Een hepatitis b infectie 

Een andere soa die ongeneeslijk kan zijn is hepatitis b, ook deze soa kan zowel via seksueel contact als via bloed worden overgedragen. Hepatitis b kan in de meeste gevallen echter door het lichaam zelf worden opgeruimd waardoor er geen behandeling nodig is. Mocht het lichaam de infectie niet zelf kunnen opruimen dan is de aandoening chronisch en in dit geval kunnen er wel medicijnen worden voorgeschreven. Omdat het virus echter niet in alle gevallen volledig verdwijnt wordt dit wel gezien als een ongeneeslijke soa.