procesontwerper

Bij ieder bedrijf draait het maar om één ding, zo snel mogelijk en goed mogelijk je doelen halen. Om je doel zo snel mogelijk te bereiken is het van belang dat je je werk zo snel en goed mogelijk aflevert. Hoewel dit natuurlijk erg logisch klinkt is het alleen zo makkelijk nog niet. Want je werkt waarschijnlijk niet alleen, waardoor je veel te doen hebt met de werkprocessen van anderen, communicatie en dergelijke zaken. Om het algehele werkprocess zo snel mogelijk laten te verlopen is een procesontwerper erg belangrijk. 

procesontwerper

Wat is een procesontwerper?

Een procesontwerper is iemand die met veel aandacht en een blik gericht op verandering naar jouw werkprocess gaat kijken. Veelal werkt een procesontwerper alleen en is daarmee persoonlijk verantwoord voor de analyse en het aandragen en mogelijk uitvoeren van verbeteringen in het werkproces. 

Het werk van een procesontwerper begint bij het maken van een procesanalyse van het huidige werkproces. Dit in kaart brengen is cruciaal voor het vinden van problemen. Op basis van de gevonden gaat de procesontwerper op zoek naar verbeteringen. Heeft de procesontwerper eenmaal deze oplossingen gevonden dat zal hij/zij deze proberen door te voeren in jullie werkproces en controleren of deze de gewenste effecten hebben. Alles is er dus op gericht om de werkprocessen van jouw bedrijf sneller te doen verlopen.