Gezocht op: Jachthavens Amsterdam.

Nederland staat internationaal bekend als een waterland. Iets minder bekend is dat er ook redelijk veel toeristen ons land binnenkomen via de binnenwateren en in havens aan de kust. De watersporters die lid zijn van een watersportclub of vereniging weten dat de lege plaatsen van leden op vakantie in hun jachthaven gebruikt zullen worden om gasten een ligplaats aan te bieden. Natuurlijk zijn er ook in en rond onze hoofdstad jachthavens te vinden. En toeristen, gasten uit binnen en buitenland zijn daar, vooral in de zomermaanden, hartelijk welkom. In de Jachthaven Bovendiep bijvoorbeeld. Een jachthaven met reparatiefaciliteiten, een winkel en een café. Hier worden ook nieuwe, kleinere boten gebouwd en er wordt een selectie aan tweede hands boten en jachten te koop aangeboden.

Wilt u het centrum van de stad bezoeken of door de kanalen varen
Dat kan bij de Boating Club Amsterdam. Dichtbij het centrum van de stad gelegen jachthaven met ligplaatsen voor 200 boten en 24 uur beveiliging en een clubhuis. Reparatie faciliteiten met twee kranen, vast en mobiel, droogdok plaatsen en een helling voor kleinere boten. Aan het Punterspad 15, 1081 KB Amsterdam. Voor bezoekers biedt de Amsterdam Marina toegang tot de juwelen van de Nederlandse hoofdstad. De kanalen van Amsterdam zijn een unieke achtergrond voor een langzame vaartocht in de namiddag met een kleine boot. De jachthaven biedt ligplaatsen voor 350 boten en winterberging. Het havenkantoor is te vinden op de Werfkade 4, 1033 RA Amsterdam.

Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden van Amsterdam voor boten en jachten. U bent altijd welkom op een van de bovenstaande adressen.