Wil je een camper huren? Een camper, ook wel campervan, kampeerwagen, mobilhome of motorhome genoemd, is een motorvoertuig (of recreatievoertuig). Een camper kun je gebruiken om jezelf te vervoeren van A naar B en om erin te overnachten. Hoe handig is dat? Hiervoor is het ingericht. Bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat naar Spanje of Frankrijk. Of gewoon in eigen land. Meestal zie je campers vooral in de zomer terug. Lees hieronder o.a. wat voor campers je hebt, en de voordelen van het hebben van een camper!

Tweedehandse camper

Allereerst: heb je al nagedacht om een tweedehands camper te nemen in plaats van een nieuwe? Je bespaart hiermee veel geld en kunt vaak zonder dat je te veel hoeft uit te geven het zo opknappen indien nodig. Vooral als het gaat om een duurdere camper, kan dit een hoop verlichting geven. Je kunt in ieder geval erover na denken, wie weet zit er een tweedehandse camper bij met een zo-goed-als-nieuw conditie. Vooral in deze tijd is het geen gek idee om dit te overwegen. Neem een kijkje tussen het assortiment!

Wanneer is een camper een camper?

Wist je dat er wettelijke eisen worden gesteld om een auto een camper te noemen? Een camper bevat twee zitplaatsen die draaibaar zijn, maar wel vastzitten. Er moet ook mogelijkheid zijn voor minimaal twee personen om erin te slapen. Er is een keukenblok beschikbaar en er is een kookgelegenheid. Daarnaast moet er ook een opbergfaciliteit beschikbaar zijn die afgesloten kan worden. Voldoet jouw auto hieraan? Dan kun je het een kampeerauto (of camper) noemen. Check dus altijd goed of je camper hieraan voldoet.

Soorten campers

Wat voor soort campers heb je nou eigenlijk? Om te beginnen (en waar het letterlijk begon) is de buscamper: een busje, vaak een bestelbus, omgetoverd tot een camper. Daarnaast heb je een alkoof camper. Dit kenmerkt zich door de ruimte die genoeg is voor gezinnen. Dan heb je de integraalcamper: een duurdere variant, maar biedt wel meer veiligheid aan bijvoorbeeld en je hebt een bestuurderscabine. Hier hangt dan ook een hoger prijskaartje aan. Wil je achter komen wat voor campers je nog meer hebt? Kijk op de website.

Voordelen camper

Om te beginnen: je hebt een busje dat je van A naar B brengt en je kunt er ook nog in overnachten. Het geeft je dus de vrijheid om te gaan wanneer je wilt en te slapen wanneer je wilt. Ideaal voor een roadtrip bijvoorbeeld. Je hebt dus altijd je huis en auto bij je, letterlijk. Degene die mee reizen kunnen gewoon heen en weer lopen. Daarnaast kan het ook flink wat geld besparen gezien je al een overnachting hebt en je zit ook met minder stress gezien je hier niet meer aan hoeft te denken. Het kan daarnaast ook nog extra het gevoel van vakantie geven.

Nadelen camper

Laten we eerlijk zijn, je hebt keuze uit verschillende caravans maar toch hangt hier een prijskaartje aan. Toch is het zo dat het een eenmalige aankoop is en je het voor altijd kunt blijven gebruiken. Heb je een groot gezin? Dan heb je ook weer een grotere camper nodig wat weer duurder wordt. Let dus goed op wat je echt nodig hebt. Zoals eerder genoemd kun je dus ook overwegen om voor een tweedehandse camper te gaan.