Wat zijn biker boots?

Als je ‘biker boots dames‘ letterlijk vertaald betekend het motorlaarzen. Hier hebben ze dus ook zeker iets van weg. De laarzen worden namelijk altijd gemaakt van leer of kunstleer en hebben een stoere uitstraling. De laatste jaren zijn ze erg populair geworden en zie je dat bijna iedere vrouw ze in haar kledingkast heeft staan. Vooral in het najaar en in de winter worden deze laarzen veel gedragen, omdat ze in de zomerperiode veel te warm zijn om te dragen.

Welke soorten zijn er?

Er bestaan erg veel verschillende soorten biker boots. Je hebt ze bijvoorbeeld met een hoge hak, een lage hak of zonder hak. Wel zijn het vrijwel altijd dikke blokhakken. Dit geeft een wat stoerdere uitstraling en past dus beter bij de schoen, ook loopt het een stuk comfortabeler dan een dunne hak. Vaak zitten er ook details op de schoenen zoals gouden of zilveren gespen, veters, riempjes etc. Ze bestaan ook in verschillende kleuren, maar de kleur zwart is wel de bekendste en meest voorkomende kleur. Ook komen de kleuren wit en beige vaak terug. Zoals je kunt merken is het assortiment aan biker boots erg groot en er zit dus voor iedereen wel wat leuks bij.

Hoe combineer je de biker boots in je outfit?

De schoenen kun je goed en gemakkelijk combineren met andere kledingstukken. Eigenlijk passen vrijwel alle kleidingstukken bij de biker boots, zolang de kleuren maar combineren. Doordat ze vooral in het zwart, wit en beige erg populair zijn kun je ze goed combineren. Deze kleuren zijn namelijk allemaal erg neutraal en passen dus goed bij andere kleuren. De biker boots worden veel gedragen onder rokjes, jurkjes, spijkerbroeken en zelfs onder jumpsuits. Het ligt er natuurlijk aan welke soort biker boots je hebt als je ze wilt combineren met je kleding, maar over het algemeen zijn ze vrij simpel en leuk te combineren.