Vrijwel iedere vrouw laat regelmatig haar nagels doen. Hiervoor gaan ze meestal naar een specialist toe die gespecialiseerd is in nagels, maar het is ook mogelijk om zelf je nagels te doen. Toch vinden veel vrouwen dat moeilijk terwijl dat eigenlijk niet zo is. Met een nagelset weet je zeker dat jij je eigen nagels kan doen en dat ze er mooi uit gaan zien. 

Gebruik de juiste nagellak

Als jij je nagels wilt laten doen dan moet je natuurlijk ook een kleur of soort nagellak kiezen. Er zijn talloze kleuren verkrijgbaar en dat maakt het vaak moeilijk om een kleur te kiezen. Het is belangrijk dat je een kleur kiest die goed op je kleding aansluit of op je personaliteit. Vaak ziet het er minder mooi uit als de nagellak niet goed aansluit op je kleding. Het is ook mogelijk om nagellak met glitters te gebruiken. Dit ziet er vaak nog prachtiger uit dan standaard nagellak. 

Hoe kan je zelf je nagels doen?

Als je nog nooit zelf je nagels hebt gedaan dan kan dat zeer ingewikkeld zijn omdat je totaal niet weet waar je moet beginnen. Als jij je eigen nagels wilt doen dan is de eerste stap het aanschaffen van een nagelset. Een nagelset is voorzien van alle benodigdheden voor het doen van je nagels. Je moet daarnaast ook een kleur nagellak kiezen. Als je er niet een wilt dan zijn meerdere kleuren natuurlijk ook mogelijk. Weet je geen keuze te maken uit de duizenden verschillende kleuren nagellak? Dan is het ook mogelijk om een nagellak set aan te schaffen. Een nagellak set is namelijk een collectie aan verschillende nagellak kleuren die goed op elkaar aansluiten. Ook is het mogelijk dat je een probeerset aanschaft waar verschillende kleuren in zitten die juist niet goed bij elkaar passen. 

Kunstnagels

Als je niet tevreden bent over je eigen nagels dan kan je ook nepnagels oftewel kunstnagels plaatsen. Dit kan ook zeer moeilijk zijn als je geen verstand hebt van nagels of dit nog nooit eerder hebt gedaan. Het is gelukkig niet zo moeilijk om kunstnagels te plaatsen. Je hebt wel veel toebehoren nodig en daarom gaan veel vrouwen naar een manicure om kunstnagels te plaatsen. Zo weet een vrouw namelijk zeker dat het goed gaat en dat de nagels er na een dag al afbreken of er af vallen. Als je toch je eigen nagels wilt plaatsen dan is het belangrijk dat je coating, lijm, een nagelvijl, en een UV lamp in huis hebt. Daarnaast moet je ook kunstnagels aanschaffen. Als dit de eerste keer word dat je kunstnagels neemt dan is het belangrijk dat je niet direct de langste nagels kiest. Zorg ervoor dat je vingers er eerst aan kunnen wennen voordat je langere nagels laat plaatsen. Ook is het vervelend als je langere nagels hebt en je ergens blijft haken. Dan is er een kans aanwezig dat je kunstnagel en je echte nagel afbreken. Dit kan zeer pijnlijk zijn en dat wil je liever voorkomen.