notaris tot executeur benoemen

Wanneer er iemand is overleden en een erfenis is achter gebleven, is het verstandig om een notaris tot executeur te benoemen. Dit is een persoon die de belangen behartigd door het ten uitvoer brengen van een testament. Vaak is dit een jurist, maar kan ook een ander persoon zijn die voor het overlijden is aangewezen door de overledene.

Over het algemeen zijn de zaken rondom een overlijden vaak goed geregeld. Echter in sommige gevallen, kan het tot ruzies in de familie leiden. Vooral wanneer er veel geld achter blijft die verdeeld moet worden, laten familieleden vaak een andere kant van zichzelf zien.

Voor de zekerheid een notaris tot executeur benoemen

Voor een maand terug was onze oma overleden, een lieve vrouw met flink wat geld op de bank. Zelf had zij een goed leven ghead, maar geld uitgeven was nooit haar ding. Toen zij was overleden moest dit geld en andere, waardevolle spullen verdeeld worden. Veel had zij al in haar testament vast staan, maar ook dat moest eerlijk worden verdeeld.

Via Lexperience hebben wij iemand kunnen inschakelen met verstand van dit soort zaken. Hij heeft alles tot in de puntjes verzorgd en verdeeld.