Kos

Suppen is een populaire activiteit en het wordt ook steeds vaker gedaan. Door koppeltjes, families en zelfs ervaren sporters die op een SUP board de meeste leuke trucs uithalen. De afkorting SUP staat voor Stand Up Paddling en het wordt wel eens vergelijken met surfen, maar dan met een peddel. Je kunt zowel staan als zitten op een board en je kunt jezelf dus voortbewegen met behulp van de peddel. Iedereen kan suppen, maar het is wel gewenst als je een beetje balans kunt bewaren. Wil jij je ook gaan wagen aan het suppen en wil je een goed board kopen? Lees dan eerst even onze handige tips en trucs!

SUP board in verschillende soorten verkrijgbaar

Speciaalzaken, webshops en speelgoedwinkels verkopen het SUP board en er zijn ook verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opblaasbaar of een niet-opblaasbaar board. Het verschil is duidelijk, want logischerwijs kun je een opblaasbare variant opblazen als je ‘m nodig hebt en weer leeg laten lopen om ‘m op te bergen en mee te nemen. Bij een niet-opblaasbaar exemplaar neemt dus ook meer ruimte in beslag, maar het voordeel is dat ze wel een stuk steviger en stabieler zijn. Een ander voordeel is dat een niet-opblaasbaar board niet lek kan gaan. En een pluspuntje is dat je ook geen tijd kwijt bent aan het opblazen van het board als je wilt gaan suppen.

Verschillende formaten boards

Een SUP board kun je in uiteenlopende maten aanschaffen en het formaat dat je neemt is afhankelijk van hoe je gaat suppen. Een breder board koop je eerder voor recreatief gebruik. Wanneer je door de grachten of op het meer wilt gaan suppen. Een langer en smaller exemplaar gebruik je eerder bij watersporten. Ervaren suppers kiezen eerder voor een smalle variant, omdat de uitdaging dan ook groter is! Maar wees jezelf er wel van bewust dat het ook uitdagender en dus moeilijker is om op een smal board te suppen. Dus beginnende suppers hebben meer baat bij een breder board.

SUP Board pakket kopen; wat zit daarin?

Voor suppen heb je meer nodig dan alleen het SUP board en bij webshops en speciaalzaken kun je ook kiezen om een compleet pakket aan te schaffen. Complete pakketten bevatten feitelijk alle benodigdheden die je nodig hebt om te kunnen suppen. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische pomp wanneer je voor de opblaasbare variant kiest, de peddels waarmee je jezelf kunt voortbewegen en eventueel een kajak zitje als je het board ook als kajak wilt gaan gebruiken. Soms worden ook gespen en andere bevestigingsmaterialen meegeleverd wanneer je voor een compleet pakket kiest.

Suppen is voor iedereen

Het maak niet uit of je jong of oud, dik of dun of man of vrouw bent. Iedereen kan en mag suppen! De één heeft er natuurlijk meer aanleg voor de ander, maar dat is met iedere sport het geval. Met een SUP board kun je gewoon lekker over het water dobberen of onderling een wedstrijdje houden terwijl ervaren suppers eerder kiezen om leuke trucjes uit te halen. Maar wees je er wel van bewust dat je niet direct het board heer en meester bent. Oefening baart kunst en door veel te suppen word je er ook steeds beter in.