Een low code is een applicatie-ontwikkelingsmethode die codering verheft van tekstueel naar visueel.

In plaats van een technische codering omgeving, werkt low-code in een model gestuurde interface met slepen en neerzetten. Alle ontwikkelingsniveaus – professionele ontwikkelaars, beginnende ontwikkelaars, materiedeskundigen, zakelijke belanghebbenden en besluitvormers – kunnen low-code gebruiken om waardegedreven zakelijke bedrijfsapplicaties te bouwen.

Low-code functies en voordelen

Low-code Application Development Platforms (LCAP’s) abstraheren en automatiseren elke stap van de levenscyclus van een applicatie.

Ontwikkeling is toegankelijker voor gebruikers zonder technische expertise, met functies die het ontwikkelingsproces versnellen.

Visuele modellering

Drag-and-drop-functionaliteit en een intuïtieve visuele gebruikersinterface maken het voor professionele ontwikkelaars mogelijk om hun productiviteit te verhogen en voor burgerontwikkelaars om allerlei soorten apps te bouwen. Met model gestuurde ontwikkeling kunt u visualiseren hoe de app werkt terwijl deze wordt gebouwd, met de mogelijkheid om te starten met implementatie met één klik.

Herbruikbare componenten

Bouw platformonafhankelijke apps met vooraf geconfigureerde modules, logica, sjablonen, connectoren en meer. Onderdelen van een low-code app kunnen worden aangepast en uitgebreid door ervaren ontwikkelaars.

Samenwerkingsinstrumenten

Ontwikkel samen met ingebouwde tools voor feedback loops, het bijhouden van revisies, gebruikersverhalen, berichten en meer. Het visuele karakter van low-code zorgt ervoor dat iedereen dezelfde ontwikkeltaal blijft spreken.

Schaalbare omgevingen

Implementeer snel nieuwe apps en breid bestaande apps uit als de eisen van klanten en zakelijke behoeften veranderen. Een cloudgebaseerd low-code platform biedt flexibiliteit, ondersteuning voor continue levering en runtime en dev-time schaalbaarheid op aanvraag.

Gegevens integratie

Integreer veilig gegevens en logica van elke bron, elk systeem of elke service, inclusief uw belangrijkste legacy-systemen. Bouw apps met behulp van vooraf geconfigureerde API’s en connectoren, of stel uw ervaren ontwikkelaars in staat om een ​​aangepaste integratie te bouwen.

Beheer van applicaties levenscyclus

Low-code ondersteunt alle fasen van de levenscyclus van app-ontwikkeling met tools om projectbeheer, vereisten beheer, versiebeheer, testen, implementatie en meer te stroomlijnen. Holistische low-code platforms bevatten Agile-ontwikkel praktijken en DevOps-tools.

Kijk op de volgende website voor alle informatie over low-code: www.esperantoxl.nl