Penetratietesting

Tegenwoordig is een online omgeving voor een bedrijf niet meer weg te denken, maar dit brengt wel risico’s met zich mee. Namelijk hackers die het systeem van jouw bedrijf zouden kunnen kraken. Daar is tegenwoordig een goede oplossing voor: penetratietesting. In dit korte artikel wordt er kort en bondig uitgelegd wat het is en wat de voordelen hiervan zijn. 

Penetratietesting

Wat is een penetratietest?

Bij penetratietesting, ook wel bekend als ‘pentest’ hacken legale hackers in het systeem van jouw bedrijf om zo een beter beeld te krijgen van de kwetsbaarheid en de eventuele risico’s. Dit proberen de hackers om meerdere mogelijkheden te doen om een zo gedetailleerd mogelijk beeld te krijgen van de volledige infrastructuur en computersystemen. Precies zoals een illegale hacker zou doen. Hierbij wordt wel geadviseerd om een pentest met enige regelmaat af te nemen, omdat het een momentopname is.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een pentest zijn dat je voorafgaand een goed beeld krijgt van de sterke en zwakke plekken van jouw computersysteem voordat er schade kan worden gericht aan jouw bedrijf. Daarbij wordt er bij een pentest ook advies gegeven over verbeteringen die kunnen worden doorgevoerd in het systeem om zo belangrijke informatie van jouw bedrijf veilig te houden. 

Posted in: Ict