vitamine d druppels baby

Wist jij dat vitamine d druppels baby belangrijk zijn voor de ontwikkeling? De gemiddelde inname voor een volwassene is tussen de 10-20 microgram, en voor een baby tot 10 microgram. Wanneer je dit niet voldoende inneemt of opneemt vanuit de zon, kun je ziek worden. Ben je benieuwd hoe je dit oplost? Lees dan vooral snel verder.

Tekort vitamine D druppels baby gevolgen

Heb je te weinig vitamine D omdat je geen vitamine d druppels baby neemt? Dan kun je dit herkennen aan symptomen zoals een gevoel van vermoeidheid en energietekort. Uiteindelijk zul je hier zwakkere botten van krijgen en gaat je tandvlees sneller bloeden. Ook ben je gevoeliger voor angstaanvallen, pijn, kramp aan spieren of gewrichten en tril je vaak wat meer dan iemand die geen tekort heeft.

vitamine d druppels baby

Vitamine D druppels opnemen doe je zo

Je kunt een vitamine D tekort aanpakken door genoeg buiten zijn; zo’n 15-30 minuten is vaak al genoeg om even op te laden. Tussen 11:00 en 15:00 is de zon op zijn krachtigst, dus hier zul je het meeste vitamine D uit opmaken. Anders kan je er ook voor kiezen om supplementen te nemen, zoals vitamine d druppels baby. Op deze manier blijf je zeker gezond!