monteur hoogspanning

In Nederland verdien je als monteur hoogspanning gemiddeld 3.150 per maand. Maar de salarissen veranderen plaatselijk nog heel erg. Deze salarissen variëren tussen de 2.640 euro en 3.575 euro. De salarissen zijn anders per provincie maar er zit zelfs binnen de provincie nog verschil op stedelijk niveau.

monteur hoogspanning

Hbo of Mbo

Het eerste duidelijke verschil in salaris zit hem in je opleidingsniveau. Het gemiddelde salaris van een monteur hoogspanning met een mbo-opleiding ligt op 3.115 euro. Het gemiddelde salaris van een monteur hoogspanning met een hbo-opleiding ligt aanzienlijk hoger, namelijk 6.500 euro per maand.

Salaris per provincie

Het scheelt ook heel erg in welke provincie je werkzaam gaat zijn als monteur hoogspanning. Het hoogste salaris valt de verdienen in Gelderland, waar het gemiddelde salaris van een monteur hoogspanning op 3.800 euro per maand ligt. Terwijl als je naar Groningen gaat, ligt het gemiddelde salaris maar op 2.565 euro per maand. Er is dus een verschil van bijna 1.300 euro per maand tussen de best en de slechtst verdienende provincie.

Salaris per stad

Ook per stad scheelt het nog hoeveel salaris je ontvangt als monteur hoogspanning. De beste stad om als monteur hoogspanning aan de slag te gaan is Eindhoven. In Eindhoven ligt het gemiddelde salaris op 3.560 euro per maand.