Koude winterdagen kunnen een uitdaging zijn voor kinderen, vooral als het gaat om het vinden van een jas die hen warm en comfortabel houdt. Als ouders willen we dat onze kinderen beschermd blijven tegen het koude weer en kunnen genieten van buitenactiviteiten zonder zich ongemakkelijk of ongelukkig te voelen. Een winterjas van goede kwaliteit is essentieel voor de garderobe van elk kind tijdens de koudere maanden. Laten we eens kijken waar we op moeten letten bij het kopen van een kinderwinterjas.

De juiste pasvorm

Het is belangrijk om de juiste pasvorm te hebben als je een winterjas voor je kind koopt. De jas mag niet te strak of te los zitten en moet je kind genoeg ruimte geven om zich vrij te bewegen en toch warm te blijven. Als u niet zeker bent van de juiste maat, meet dan de borstomtrek van uw kind (van oksel tot oksel) en vergelijk die met de maattabel van de fabrikant voordat u tot aankoop overgaat. 

Materialen zijn belangrijk

Als je gaat winkelen voor winterjassen, zoek dan naar jassen van materialen die warmte goed isoleren, zoals wol of synthetische isolatie zoals Thinsulate™. Deze materialen zijn licht, maar bieden toch een goede bescherming tegen koude temperaturen. Zoek daarnaast naar jassen met een binnenvoering van zachte materialen zoals fleece of sherpa, zodat uw kind het op kille dagen extra behaaglijk heeft. 

Water- en winddichte oplossingen

Kies voor waterdichte kinder winterjassen met gesealde naden die voorkomen dat er water door ritsen en andere openingen in de jas sijpelt. Zoek ook naar jassen met winddichte voorzieningen, zoals verstelbare kappen en manchetten, want die helpen kinderen te beschermen tegen sterke ijzige wind tijdens het buitenspelen. 

Stijlen en kleuren 

Winterjassen zijn er in alle vormen, maten, kleuren en stijlen – er is dus iets voor elke kleine! Kies felle kleuren zoals rood of roze als je kind van levendige tinten houdt; kies voor klassieke tinten zoals zwart of marineblauw als ze van subtielere tinten houden; of kies leuke prints zoals ruitjes als ze van patronen houden! 

De winter staat voor de deur en het is tijd om warme kleding zoals winterjassen in te slaan! Denk bij het winkelen voor kinderwinterjassen altijd aan pasvorm, materiaalkwaliteit, waterdichtheid, winddichtheid, stijlopties en kleurkeuze – al deze factoren samen zorgen ervoor dat uw kinderen dit seizoen warm en comfortabel blijven! Met zo veel opties beschikbaar in de winkels vandaag bent u zeker om iets te vinden perfect voor uw kleintjes dit jaar!

Bron: Kixx.