Bij het hebben van een eigen bedrijf komt veel bij kijken. Als directeur of bedrijfsleider houdt je je bezige met de processen van het bedrijf, financiën, personeelszaken en meer. Hoe meer het bedrijf groeit, hoe meer je in het bedrijf zult investeren. Dit geldt niet alleen voor kleine bedrijven, maar ook voor grote bedrijven. Een goede manier om dit te doen, is door te investeren in bedrijfsauto’s. Wil je hier meer over weten? In dit artikel zullen wij je vertellen wat je moet weten over het leasen van een auto. 

Wat is financial lease 

Onder normale omstandigheden kost het kopen van een auto veel geld. Dit is de reden waarom veel ondernemingen huiverig zijn om hierin te investeren. Gelukkig kan er een beroep worden gedaan op financial lease. Bij het nemen van een financial lease ga je een lening aan voor een auto, waarbij dit ook het onderpand is. Als ondernemer hoef je hier geen geld in te steken, omdat de leasemaatschappij de aankoopsom financiert. Op deze manier ben je meteen de economische eigenaar van de auto. Wat veel mensen niet weten, is dat je met financial lease in aanmerking kunt komen voor aftrek kosten bij de belastingdienst. Het bedrag dat je van de belastingdienst terug kunt krijgen, hangt uiteindelijk af van jouw persoonlijke situatie. Een ander handig weetje, is dat je met financial lease zelf kunt bepalen hoeveel je maandelijks aflost. Zo heb je zelf in de hand hoe snel of hoe langzaam je klaar bent met betalen. 

Zo vraag je financial lease aan

Nu je een beeld hebt van wat financial lease is, is het goed om te weten hoe je dit kunt afsluiten en wat daar bij komt kijken. Tegenwoordig kun je financial lease makkelijk vanuit je luie stoel regelen. De eerste stap die je kunt nemen, is het kiezen van een auto die je wilt leasen. Op deze manier weet je ook wat het aankoopbedrag is. Dit zul je namelijk nodig hebben voor het aanvragen van financial lease. Wil je de financial lease berekenen? Dan zul je moeten bepalen hoe hoog de aanbetaling zal zijn. Daarnaast bepaal je ook de looptijd en het slottermijn. Hierna kun je de aanvraag doen en binnen 1 werkdag weet je of de financial lease goedgekeurd is. De auto die je wilt aanschaffen hoeft niet uit het assortiment van de financial lease verstrekker te komen. Echter, moet de auto wel bij een Nederlands bedrijf gekocht worden en zijn particulieren hiervan uitgezonderd. Andere voorwaarden waar je rekening mee kunt houden, is dat de auto na het leasen niet ouder dan 12 jaar mag zijn en niet meer dan 200.000 kilometers gereden heeft.

Kortom, met financial lease kun je een goede investering voor jouw bedrijf doen, zonder daar een groot bedrag voor uit te geven. Door een bedrijfsauto te leasen, ben je de economische eigenaar van de auto en kun je in aanmerking komen voor aftrek kosten bij de belastingdienst. Voldoet jouw aanvraag aan de voorwaarden? Dan kun je de aanvraag makkelijk online doen en binnen 1 werkdag krijg je reactie terug.